Türkiye Yatırım Ofisi, Çin’in ‘Silikon Vadisi’ ile anlaştı

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Heyeti Çin’de Yatırımları Konuştu

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Bekir Polat liderliğindeki heyet, Çin’deki ziyaretleri kapsamında Pekin’de bulunan Haydien İlçesi’nin Congguansun’un yerel yönetimi ve bilişim kenti yetkilileri ile bir araya geldi.

Görüşmede taraflar, karşılıklı katma değerli yatırımların desteklenmesi, üst düzey ziyaretlerin artırılması, bilgi ve tecrübe paylaşımı ile teknoloji alanında yatırım temalı etkinlikler düzenlenmesi gibi konuları içeren Stratejik İşbirliği Mutabakatı’nı imzaladı.

Başkan Yardımcısı Polat, yaptığı konuşmada Türkiye Yatırım Ofisi’nin Türkiye’ye yatırım çekmek için çalıştığını belirtti ve Türkiye’nin yatırım ortamını uluslararası yatırımcılara tanıtmak ve ülkede daha iyi bir iş ve yatırım ortamının oluşturulması için çaba harcadıklarını vurguladı.

“TÜRKİYE, STRATEJİK BİR ÜS İŞLEVİ GÖREBİLİR”

Polat, Türkiye ile Çin arasındaki stratejik ilişkiye dikkat çekerek Türkiye’nin bölgede önemli bir pazar konumunda olduğunu ve potansiyelini vurguladı. Türkiye’nin genç nüfusu, mühendislik kapasitesi ve girişimcilik ruhunun Çin’deki şirketlerle potansiyel bir iş birliğine olanak sağlayabileceğini belirtti.

Polat ayrıca Türkiye’nin ekonomik büyüme hedeflerine değinerek, ülkenin katma değeri yüksek, daha fazla Ar-Ge yapılan, inovatif yatırımlara odaklanması gerektiğini ifade etti.

Heyet, imzalanan Stratejik İşbirliği Mutabakatı’nın iki ülke arasındaki iş birliğini ileriye taşıyacağı umudunu dile getirdi.

‘ÇİN ŞİRKETLERİ TÜRKİYE VE DÜNYA’YA AÇILMAYA HEVESLİ’

Haydien Belediye Başkan Yardımcısı Yüe Li, Türkiye’ye ve dünyaya açılmak isteyen Çin şirketlerine teşviklerde bulunacaklarını belirterek iş birliği olanaklarına değindi.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Proje Yöneticisi Ahmet Sami Yavuz, “Türkiye’de yatırım ortamı ve fırsatları” konulu bir sunum yaparken Congguansun Bilişim Vadisi İdari Komitesi Teknoloji Geliştirme Bölümü Direktörü Liu Çuncı ise bölgenin kapasitesi ve olanakları hakkında bilgi verdi.

Congguansun, 1950’lerde Çin Bilimler Akademisi (CAS) tarafından bir teknoloji merkezi olarak kurulmuş olup günümüzde bilişim ve teknoloji şirketlerine ev sahipliği yapmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir